Despre blog

Un aspect pe care doresc să îl clarific de la început este acesta: eu nu te voi ajuta cu nimic! Dezamăgitor, știu… Dar nu am cum. Ajutorul poți să ți-l oferi doar tu, restul din jurul tău (prieteni, scriitori, părinți, specialiști etc) pot doar să te sprijine. Așadar ține de tine ce arii dorești să dezvolți mai mult la tine ca  persoană și să cauți informația care să te ajute în acest scop. 

Aș vrea să cred că blogul meu este pentru orice persoană care dorește să cunoască o altă opinie legată de diverse teme, dar știu că nu este așa. Atunci când scriu, îmi imaginez în fața mea persoanele care citesc cuvintele mele, așadar îmi imaginez un public. Iar persoanele pe care mi le imaginez sunt asemenea mie: curioase. Curioase să se descopere, curioase să se înțeleagă, dornice să ajungă să cunoască cu adevărat un om, să dezvolte o relație sănătoasă, să simtă un zâmbet autentic, să trăiască o fericire din plin, nu doar pe jumătate și să învețe cum pot face asta.

Am să îți spun ce vei găsi pe această pagină, dacă tot ai ajuns aici. Vei găsi multe teme pe care le dezbat și cu care fiecare persoană s-a întâlnit cel puțin o dată până acum: discuții despre emoții, despre relații, despre locul de muncă, despre satisfacție, motivație, speranță, furie, gelozie, părinți, parteneri, dragoste, înșelat etc. Ceea ce îmi doresc este ca în urma articolelor pe care le citești, să rămâi cel puțin cu o întrebare la care să ajungi să reflectezi. Mi-ar plăcea să știu că ajungi să te gândești “ Oare eu cum fac în situații de genul acesta? Oare eu cum gândesc? Oare eu cum reacționez?”

În același timp, voi face referire la cărți; cărți care tratează teme despre care aleg să scriu și care pe mine m-au ajutat foarte mult să mă descopăr, iar la rândul meu le-am oferit altor persoane (fie pacienți sau prieteni). Simte-te liber să le cauți, să le citești, să îmi scrii despre ele, să îmi spui dacă te-au ajutat sau nu, dacă le-ai înțeles sau nu, sau dacă ți s-au părut o pierdere de timp. Orice părere este bine venită, este mai bună decât lipsa unei păreri.

Este foarte probabil să nu fi de acord cu mine și cu ceea ce scriu și mă bucură acest lucru! Îmi place să nu fi de acord, asta înseamnă că procesezi ceea ce citești și o treci prin filtrele tale, experiențele tale, caracterul și personalitatea ta, nu doar absorbi informație pe care o crezi fără să o testezi. Discuțiile acestea sunt acele discuții din care mereu înveți câte ceva: înveți că nu ai știut să înțelegi informația pe care ai citit-o, iar discutând vei afla cu adevărat la ce se referea acea persoană, sau înveți că două persoane pot avea aceeași experiență și învață lucruri total diferite din ea. 

În același timp poți să te identifici foarte bine cu ceea ce urmează să citești, iar privind povestea ta scrisă de altcineva, de data aceasta tu fiind un simplu spectator, o vezi altfel, are mai mult sens, se clarifică multe semne de întrebare rămase fără răspuns.

Vorbind zilnic cu persoane pe care le cunosc mai mult sau mai puțin, am ajuns să îmi dau seama că mereu ne aflăm în aceleași ipostaze, simțim aceleași emoții, iar mai devreme sau mai târziu cu toții trecem prin anumite etape care ajung să ne definească ca oameni și să joace un rol important în deciziile pe care le luăm pe viitor. Mulți dintre noi alegem să ascundem anumite experiențe, să le îngropăm, să ne prefacem că nu le-am trăit. Ne este rușine de cum am acționat, ce am gândit, ce am spus, ce am simțit sau din contră, suntem mândri și le repovestim de câte ori avem ocazia. 

Acesta este motivul pentru care am ales să încep acest blog: pentru a discuta despre anumite subiecte pe care oamenii le tratează ca fiind tabu, dar ele sunt esențiale și fundamentale în dezvoltarea noastră ca oameni. Poate citindu-le, poate resimțind acele emoții pe care încerci să le dai uitării, alegi să retrăiești acea experiență dintr-o altă perspectivă de data aceasta. Poate va avea un alt impact asupra ta, un impact care te va ajuta să crești.